Kahvaltı

Protein kaynağı sebzeli peynirli omlet, kalsiyum deposu peynir, yüksek C vitaminine sahip roka ile kapya biber ve lifli kepekli ekmek ile çeşitli ve sağlıklı bir kahvaltı sizleri bekliyor.

Sebzeli Mantarlı Omlet, Cevizli Peynir Topları, Kapya Biber, Tahıllı Ekşi Mayalı Ada Ekmeği

Protein kaynağı sebzeli peynirli omlet, kalsiyum deposu peynir, yüksek C vitaminine sahip roka ile kapya biber ve lifli kepekli ekmek ile çeşitli ve sağlıklı bir kahvaltı sizleri bekliyor.

1.Ara Öğün

Yaban mersini antioksidan kapasitesi en yüksek besinlerden biri olmakla ün salmıştır.

Yaban Mersini Kurusu

Yaban mersini antioksidan kapasitesi en yüksek besinlerden biri olmakla ün salmıştır.

Öğlen Yemeği

Meksika fasulyesinin, 250 gramında 80-90 g. magnezyum bulunur. Bu nedenle, magnezyum eksikliğinin neden olduğu kaygı, bitkinlik ve yorgunluk hissinin giderilmesinde etkilidir.

Zeytinyağlı Meksika Fasulyesi, Akdeniz Yeşillikleri Salatası, Yoğurtlu Havuç Mezesi

Meksika fasulyesinin, 250 gramında 80-90 g. magnezyum bulunur. Bu nedenle, magnezyum eksikliğinin neden olduğu kaygı, bitkinlik ve yorgunluk hissinin giderilmesinde etkilidir.

2.Ara Öğün

İçeriğindeki bol lif sayesinde kilo kontrolüne yardımcı olan ve mineral bakımından zengin olan bal kabağı, iddialı olduğumuz enfes cheesecake ile birleşti.

Balkabaklı Cheesecake

İçeriğindeki bol lif sayesinde kilo kontrolüne yardımcı olan ve mineral bakımından zengin olan bal kabağı, iddialı olduğumuz enfes cheesecake ile birleşti.

Akşam Yemeği

Guacamole sosun içeriğinde bulunan avokado, yüksek protein, A ve E vitaminlerini ihtiva eder. Tavuklu quesedilla’nızın da içeriğinde bulunan Guacamole sos ve salsa sosun, tavuk ile birleşmesiyle tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıktı.

Tavuklu Quesedilla, Guacamole Sos, Salsa Sos

Guacamole sosun içeriğinde bulunan avokado, yüksek protein, A ve E vitaminlerini ihtiva eder. Tavuklu quesedilla’nızın da içeriğinde bulunan Guacamole sos ve salsa sosun, tavuk ile birleşmesiyle tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıktı.

Örnek Menü Sonraki Öğün
Örnek Menü Önceki Öğün
Fedbox Logo

Fedbox yoğun isteğiniz üzerine SİLİVRİ’de

%10 İNDİRİM
20 TAM GÜNLÜK PAKETLERDE


İndirimden faydalanmak için AŞK14 kodu
ile online alım yapabilir yada
212 288 02 12 numaralı
müşteri hizmetlerimizi arayabilirsiniz.

Son gün: 14.02.2018

HEMEN BİLGİ AL
HEMEN SİPARİŞ VER
İşlem Durum Simge - Process Status Icon
Popup Close
Fedbox Logo

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:


           


GİRİŞ YAPINIZ

Kullanıcı Adınız:


Şifreniz:

Giriş Yap

Şifremi Unuttum

E-Posta Adresiniz:


Sağlıklı Beslenme Nasıl Olur?





Sağlıklı beslenme sürekli diyetlerde ifade edilir. Peki gerçekten sağlıklı besleniyor musunuz? Uzmanlara göre sağlıklı beslenmek nedir?

 

Sağlıklı beslenme sağlıklı bir yaşamın temelidir. İyileştirilmiş performansı ve refahı teşvik eder ve vücuda ihtiyaç duyduğu şeyi sağlar. Her insan farklı olduğundan ve farklı şekilde yediğinden ve her vücudun farklı beslenme ihtiyaçları olduğundan, sağlıklı beslenme için evrensel olarak geçerli bir tavsiye yoktur.

 

Aşağıdaki ipuçları, fiziksel sağlığınız ve spor performansınız üzerinde uzun vadeli olumlu etkisi olan sağlıklı beslenmeyi tanımlamanıza yardımcı olur.

 

Sağlıklı Beslenme ve Kilo Verme

 

Hem kilo kaybı hem de kas gelişimi için doğru beslenme şarttır. Sonuç olarak, her iki durumda da her şey kalori dengesi ile ilgilidir. Fazla veya eksik kalori olmadan kilo almak veya vermek mümkün değildir. Bu nedenle kalori hesaplayıcı yardımı ile kalori ihtiyacınızı hesaplamanızda fayda var. Uzun süreli kilo kaybı için 300 - 500 kalorilik orta düzeyde bir kalori açığı öneriyoruz.

 

Dengeli bir diyetin yardımıyla, bir kalori açığının varlığında bile vücudunuzun gerekli tüm besinlerle beslenmesini sağlayabilirsiniz.

 

Alman Beslenme Derneği (DGE), sağlıklı beslenme ve sağlıklı gıda tüketimini teşvik etmek için kurallar oluşturmuştur. İşte bu kurallara dayalı olarak günlük hayatta benimseyebileceğin 10 ipucu:

 

İpucu 1: Tüm yiyecek çeşitlerini kullanın

 

Hiçbir yiyecek gerekli tüm besin maddelerini içermez. Bu nedenle sağlıklı bir diyet, vücuda gerekli tüm besin maddelerini sağlamak için kural olarak çeşitlendirilmelidir. İdeal olanı, sebzeler ve tam tahıllı ürünler gibi hafif fakat besin açısından zengin gıdaların bir kombinasyonudur.

 

Bitkisel gıdaların avantajları:

 

  • Kolesterol içermezler
  • Yüksek diyet lifi içeriği
  • Mineraller, vitaminler ve ikincil bitki maddeleri sağlarlar.
  • Hayvansal gıdaların dezavantajları:
  • Kolesterol içerirler
  • Doymuş yağ asitlerinin yüksek yüzdesi
  • Pürin içerirler

 

Bu nedenle bitkisel gıdalar tercih edilir. Sağlıklı beslenme için hayvansal gıdaların düşük oranlarda tüketilmesi gerekir. Özellikle çok az yağ, sıvı yağ ve şeker içeriği yüksek besinler tüketilmelidir.

 

Sabah kraliyet ailesi gibi yemek yemek mi? Bu ifade tesadüfi değildir: Güne enerji dolu başlamak için sağlıklı bir kahvaltı önemlidir. Özellikle formunuzu geliştirmek veya korumak istiyorsanız günün ilk öğünü çok önemlidir.

 

İpucu 2: Mümkün olduğunca doğal ve işlenmemiş yiyecekleri yiyin

 

Sağlıklı bir diyet, endüstriyel olarak işlenmiş gıdaların yalnızca minimum bir bölümünü içermelidir. Zaten satın alma sırasında sepete taze yiyecek koymanız tavsiye edilir.

 

İşlenmiş gıdalara daha sağlıklı alternatifler:

 

  • Tatlı yerine kuru meyve
  • Hazır ürünler yerine taze malzemelerle hazırlanan ev yemekleri
  • Şeker açısından zengin süpermarket ürünleri yerine taze sıkılmış meyve suları
  • Taze, işlenmemiş malzemeler kullanarak kendi yemeklerini hazırlayanlar, yedikleri üzerinde kontrol sahibi olurlar. Yemekler ne kadar az önceden pişirilir ve işlenirse, genellikle o kadar sağlıklı olur.
  • Lezzetli bir protein kaynağı: 100g fıstık ezmesinde 30g protein

 

Bu nedenle, saf, katkısız organik fıstık ezmesi gibi işlenmemiş alternatiflerin daha sık kullanılması tavsiye edilir.

 

İpucumuz: fıstık ezmesi, özellikle muzlu protein ekmeğinin üzerine çok lezzetli bir şekilde sürülür. Ama en iyi kısmı bilmek ister misin? 100 gr fıstık ezmesi 30 gr protein içerir.

 

 

İpucu 3: Tahıl türevleri ve patatesler çeşitli besinlerin kaynağıdır

 

Tahıl ve patates türevleri birçok vitamin, kompleks karbonhidrat ve mineral içerir. Tahıl türevlerini seçerken, daha yüksek sağlıklı içerik içeriğine sahip oldukları için tam tahıllı ürünleri tercih etmek uygundur.

 

Tam tahıllı ürünler, günde en az 30 g tüketilmesi gereken yüksek bir diyet lifi içeriğine sahiptir. Tam tahıl ürünleri, tercihen az yağlı bileşenlerle birlikte gün boyunca birkaç kez tüketilmelidir. Buğday, çavdar ve kavuzlu buğday gibi en yaygın tahıllar yüksek glüten içeriğine sahip olduğundan, intoleranslar nedeniyle glütensiz beslenmek zorunda olanlar darı, mısır ve karabuğdayı sağlıklı beslenme listelerinde kullanabilirler.

 

 

4. İpucu: Günde beş porsiyon meyve ve sebze

 

Sağlıklı bir diyet için her gün en az 3 porsiyon sebze ve 2 meyve tüketmek gerekir. Aslında bu besinler birçok önemli vitamin ve ikincil bitki maddesi içerir. Bu maddelerin alımını en üst düzeye çıkarmak için, bunların taze veya hafif pişmiş olarak tüketilmesi tercih edilir. Meyve ve sebzeler, ana sağlıklı öğünlerinize ek olarak mükemmel bir garnitür olabilir, ancak öğünler arasında tüketilecek yiyecekler olarak diyetinize en uygun şekilde entegre edilebilirler. Özellikle B 2, 6 ve 12 vitaminleri fiziksel ve zihinsel sağlığınızda önemli bir rol oynar. Yazımızda B12 vitamininin nasıl çalıştığı ve özellikle vegan diyet uygulayanlar için neden bu kadar önemli olduğu hakkında bilgiler bulabilirsiniz .

 

İpucu: Her öğünde bir avuç meyve veya sebze yemeye çalışın. Sabahları müslinizi bir elma ile yiyin veya yanınıza almak için bir çiğ yemek tabağı hazırlayın. Ev yapımı meyve suları ve smoothie'ler de özellikle lezzetli bir alternatiftir.


İpucu 5: Doğru miktarlarda hayvansal ve süt ürünleri

 

Prensip olarak hayvansal ürünler, bitkisel ürünlere göre daha düşük oranda tüketilmelidir. Bununla birlikte, yüksek kaliteli proteinlerin yanı sıra kalsiyum ve demir gibi önemli mineralleri sağladıkları için sağlıklı bir diyetten yoksun bırakılmamalıdırlar.

 

Bu nedenle süt ve süt ürünleri de sağlıklı beslenme için günlük besinler listesine dahil edilir. Et, tütsülenmiş et ve yumurta ise çok fazla yağ, pürin ve kolesterol içerdiğinden sınırlı miktarlarda tüketilmelidir. Balık ise yüksek sağlıklı yağ asitleri içeriği nedeniyle haftada en az 1-2 kez diyete dahil edilmelidir.

 

 

Sınırlı bir şekilde tüketilmesi gereken hayvansal ürünler:

 

  • az yağlı süt ve süt türevleri
  • balık
  • yağsız etler (örneğin tavuk)
  • yağlı kürlenmiş etler (örneğin salam)
  • yağlı etler

 

 

İpucu 6: Doğru yağları seçin

 

Yağlar özellikle yüksek miktarda enerji sağlar ve aşırı kilo ve kardiyovasküler hastalıkları teşvik eder. Bu nedenle sağlıklı bir diyette özellikle doğru yağların seçilmesi ve bitkisel katı ve sıvı yağların tercih edilmesi önemlidir. Bunlar çeşitli doymamış yağ asitleri ve omega 3 yağ asitleri sağlar.vücudun kendi kendine üretemediği. Öte yandan trans yağlar, kimyasal bileşimleri nedeniyle kandaki yağların değerlerini olumsuz yönde etkiledikleri ve kalp hastalığının gelişimine katkıda bulunan sebeplerden biri oldukları için kaçınılmalıdır. Ağırlıklı olarak kızarmış ürünlerde ve çeşitli hazır yemeklerde bulunurlar. "Gizli" yağlara dikkat edin: Genellikle tatlılarda, unlu mamullerde ve hazır ürünlerde düşündüğünüzden daha fazla yağ gizlidir. Sağlıklı beslenmeyi destekleyebilecek yağ oranı yüksek yiyecekler, örneğin avokado, fındık ve balıktır.

 

7. İpucu: şekerden kaçının

 

 

Şeker ve şeker açısından zengin yiyecek ve içecekler sadece sınırlı miktarda tüketilmelidir. Şeker, çok az besin içerdiği için "boş" kaloriler sağlar. Ayrıca şeker, kan şekeri değerlerinde güçlü dalgalanmalara neden olur ve bu da açlık sancılarına neden olabilir. Steviol glikozitler gibi tatlandırıcılar sağlıklı bir diyetin parçası olarak kullanmak için şekere mükemmel bir alternatiftir. Saflaştırılmış bir stevia özü olan steviolün glikozitleri, sıfır kalori sağlar.

8. İpucu: Yeterli sıvı alın

 

Yeterli sıvı alımı, sağlık ve sağlıklı beslenme sürdürmek için gereklidir. Her gün en az 1,5 - 2 litre sıvı içmek gerekir. Spor yapan kişilerde sıvı ihtiyacı en az 3 litredir. En iyi çözüm su ve diğer şekersiz ve kalorisiz içeceklerdir. Sağlıklı bir diyetin parçası olarak şekerli limonata ve alkolden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.

 

9. İpucu: Şık sunumlar ve basit hazırlık yapın

 

Hazırlama türü de sağlıklı bir diyette önemli bir rol oynar. Birçok besin, ısıya çok hassas tepki verir. Bu nedenle yiyecekler mümkün olduğunca kısa sürede ve düşük sıcaklıklarda, az yağda veya suda pişirilmelidir. Bu önlemler, besinlerin korunmasına, zararlı bileşiklerin oluşumunun önlenmesine ve gıdaların doğal tadının korunmasına izin verir.

 

İpucu 10: Zaman ayırın ve yemeğin tadının kıymetini bilin

 

Sağlıklı beslenme de sağlıklı beslenme ritmine dayanır. Aceleyle veya öğün aralarında yemek yiyenler çoğu durumda çok daha fazla yer. Aslında tokluk hissi birkaç dakika sonra gelir. Bu nedenle yemeklere biraz daha zaman ayırmak, iyi çiğnemek ve yemeğin tadını çıkarmak kesinlikle daha iyidir.

 






sağlıklı

mutlu

zinde

enerjik

BİZİ TAKİP EDİN


Fedbox kampanyalar, tarifleri ve bilgilendirmeleri kaçırmamak için eposta listemize üye olabilirsiniz.




Gönder


© 2019 Fedbox. Tüm Hakları Saklıdır..