Kapya biber ve salatalık ile uyumuyla leziz bruschettamızın içeriğindeki domateste bulunan likopen, kalp ve damarlar için kritik önemi bulunan antioksidan desteğini sağlar.
Çilek, kan şekerini korkulduğu gibi yükseltmez ve lifli yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi verir.
Lübnan mutfağının en bilinen bulgurlu salatasıdır olan tabule, tabbouleh ya da tabbule olarak da bilinir. Özgün tadıyla tipik bir Akdeniz-Ortadoğu mutfağı sentezi olan bu salata, kadınbudu köfte, brokoli ve havuç haşlama ile servis edilir.
Patlıcan düşük kalorili ve yüksek lifli bir besin olması nedeniyle diyet için vazgeçilmez bir sebzedir. Güzel sunumuyla patlıcan pizzayla sağlıklı ve keyifli bir ara öğün sizin bekliyor.
Ispanak sosu ile uyum içerisinde olan bir İtalyan lezzeti tagliatelleniz, kremalı domates çorbası ve keten tohumlu portakallı maskolin salata ile servis edilir.
Harnup olarak da bilinen keçi boynuzu zengin bir lif kaynağı olmasının yanında, içeriğindeki yüksek kalsiyum ile kemik erimesini önleyici bir etkiye sahiptir. Keçi boynuzunun öğütülerek un haline getirilmesiyle elde edilen keçi boynuzu tozu ise, şeker tüketimini sınırlamak için oldukça elverişli.
Keçi boynuzu tozu tüm tariflerde kakaonun yerine aynı oranda kullanılabilir. Çocuklar için oldukça sağlıklı bir alternatif olacaktır.
Bu tarifte keçi boynuzunu tozunu kakao yerine, pekmezini ise şeker yerine kullanarak sağlıklı bir kek yaptık.
Yüksek ısıda pekmezde oluşan kanserojen bir madde olan HMF sebebiyle keki pekmez ile birlikte pişirmemenizi öneririz. Kek fırından çıkıp biraz dinlendikten sonra üzerine sos olarak pekmez dökebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hazırlanış Aşamaları
Yumurtalar ve keçi boynuzu tozu 5 dakika kadar çırpılır.
Daha sonra zeytinyağı ve süt de eklenerek kısa bir süre daha karıştırılır.
Un ve kabartma tozu eklenir. Uzun süre çırpmamaya dikkat edilir, sadece birbirlerine karışması yeterli gelecektir.
En son ceviz içi de eklenerek karıştırılır.
Yapışmaması için kek kalıbı az miktarda yağlanır ve hazırlanmış olan kek karışımı kaba dökülür.
Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında 30 dakika pişirilir. İlk 20 dakika fırının kapağını açmamak önemlidir. 30 dakika sonra bir kürdanı keke batırarak pişip pişmediğini test edebilirsiniz.
Kek piştikten ve ılıdıktan sonra her dilim üzerine yarım kaşık pekmez gezdirerek veya tüm kalıbın üzerine yarım çay bardağı pekmezi dökerek servis yapabilirsiniz.
Malzemeler
1,5 su bardağı un
1 su bardağı keçiboynuzu tozu
2 adet yumurta
1/2 su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı yarım yağlı süt
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı ceviz içi
1/2 çay bardağı keçi boynuzu pekmezi
Ton balıklı bezelyeli sandviçinizi öğle yemeğinde, ilk ara öğününüzden 2 saat sonra tüketebilirsiniz. Tam tahıllı ekmek kullanmak diyetinizde lif a
Peynir Pestolu ekmekçiklerinizi soğuk tüketmenizi tavsiye ederiz. Ara öğün için 1 adet ekmekçiğinizi yanında sıcak bir bitki çayı ile deneyebilirsi
Tatlı krizlerinde imdadınıza yetişecek, sütlü bir tatlı olması sebebiyle masum ve oldukça lezzetli bir tatlı tarifi.
Közbiberli yoğurt yanında hazırlayabileceğiniz kepekli lavaş kıtırlarıyla besleyici ve sağlıklı bir ara öğün alternatifi olacak.
Kepekli
İçeriğinde gluten ve rafine şeker bulunmayan bu leziz tarifin yapımı da bir o kadar kolay. Hem kalorisi düşük, hem de lezzeti gerçek bir brownieden